article-spots
article-carousel-spots
programs
Технології
5 причин, чому варто спробувати кар’єру інженера з аналізу даних: кілька думок зі стриму Shaping Career as a Data Analytics Engineer
3 лют 2023

Вийшло друге відео з нашої нової серії стримів Shaping Careers! На наших стримах фахівці EPAM допомагають технарям-початківцям сформувати уявлення про той чи інший напрям ІТ, діляться своїм досвідом, дають поради. Пропустили наш попередній стрим? Перегляньте відео про QA інженерів.

Цього разу темою розмови був аналіз даних: Едуардас Кауклис та Артем Варивода, досвідчені Data-фахівці з EPAM, розповіли які дисципліни існують у цій царині та якими базовими навичками повинні володіти новачки, розвіяли поширені міфи про професію і назвали п’ять причин, чому варто спробувати кар’єру інженера з аналізу даних: 

  • На Data-фахівців є величезний попит   

Data-фахівці відповідають за збір, аналіз та трансформацію даних з різних сфер бізнесу (авіація, IT-послуги, охорона здоров’я, телеком та ін.). Це допомагає бізнесу краще розуміти потреби своїх клієнтів, а отже одержувати більші прибутки. Багато компаній хочуть залучити інженерів з аналізу даних, адже вони дають уявлення про клієнтів і пропонують найкращі ідеї, що можна вдосконалити вже зараз.  


  • Робота з даними не дасть вам нудьгувати 

Робота з даними означає постійно досліджувати, навчатися та розвиватися, опановуючи нові інструменти й технології обробки даних. Щодня інженери з аналізу даних з’ясовують як керувати й вилучати дані та перетворювати їх на значущу інформацію. Крім того, ці фахівці багато спілкуються з іншими з ділових і технічних питань. Щоб виконувати ці обов’язки потрібно бути готовим безперервно навчатись і знаходити нетипові рішення, які б відповідали очікуванням клієнтів.  


  • Напрямок аналізу даних пропонує безліч можливостей  

Чи не найкрутіша особливість аналізу даних полягає в тому, що ця галузь має широкий вибір напрямків, у яких не тільки можна застосувати свої знання й побудувати кар’єру, а ще й переходити з одного в інший. Наприклад, ви можете працювати із забезпеченням якості даних (Data Quality), візуалізацією даних (Data Visualization), інтеграцією даних (Data Integration) і цей перелік можна продовжувати й продовжувати. 


  • Для роботи з даними існує багато інструментів  

Працюючи з даними, ви не обмежені певним набором навичок, інструментом чи технологією. Чому це вигідно вам як спеціалісту? По-перше, це завжди буде додатковим стимулом для вашого професійного розвитку і зростання, адже ви постійно навчатиметесь. SQL або Python, Data Warehouse або Data lake — робота з даними завжди буде захопливою, оскільки дані не дають прямих відповідей на ваші запитання, і вам доведеться знайти та реалізувати нестандартні рішення.  


  • Професія інженера з аналізу даних підходить майже всім  

Багато з тих, хто працює в аналізі даних змінили кар’єру, перейшовши з інших ІТ-напрямків, а подекуди і й зовсім не пов’язаних з ІТ галузей. Ця сфера відкрита для всіх, хто має мотивацію вчитися і здобувати новий досвід. Щоб долучитися до неї, вам потрібно вільно володіти англійською і мати базові знання мови програмування SQL.  


Готові поглиблювати свої знання аналізу даних? Реєструйтесь на наші відкриті програми.  

Хочете почути більше думок наших спікерів? Дивіться повну версію нашого стриму.