article-spots
article-carousel-spots
programs
Матеріали
Python: матеріали для самопідготовки
20 черв 2023

Гвідо ван Россум, автор Python, наділив своє творіння досить незвичним ім’ям. Насправді, назва мови не пов'язана зі змією, а є відсилкою до популярного у 70-ті роки шоу – “Летючий Цирк Монті Пайтона” (Monty Python’s Flying Circus). Цікаво також те, що Python має власну філософію – Zen of Python. З її основними принципами можна познайомитись, не відриваючись від розробки: раз на сесію, при введенні запиту «import this» ти можеш отримувати один філософський принцип.

Python відрізняється від інших мов програмування максимально зрозумілим і стислим кодом, а отже чудово підходить для розробників-початківців у якості першої мови. Поєднуючи простоту і лаконічність з гнучкістю, високою швидкістю написаних на ній програм, сумісністю з більшістю ОС, великою кількістю безплатних вбудованих бібліотек, Python підходить для розробки широкого спектру продуктів, як-от офісні програми, веб-додатки, GUI-додатки та ін.

Оцінивши по достоїнству переваги Python, її взяли на озброєння компанії з дуже різних галузей, та однаково успішні: Google, YouTube, Facebook, Spotify, Amazon, Walt Disney, NASA, Netflix і т.д. Недивно, що згідно з дослідженням StackOverflow за 2019 рік, Python було визнано найбільш швидко зростаючою мовою за останні роки.

Якщо ти прагнеш опанувати Python, запрошуємо на освітні програми за напрямом Python-розробки в EPAM. Викладачі з досвідом роботи в production не лише розкажуть про семантику мови, але й навчать писати гарний, робочий код. А щоб успішно пройти співбесіду на тренінг, рекомендуємо отримати базові знання та ознайомитись з корисними матеріалами про Python.

Курси

Відео

  • Learn Python - Full Course for Beginners [Tutorial] від freeCodeCamp — чотиригодинний відео-туторіал з оглядом основних концепцій мови. Якісний матеріал без жартів, бекграундної музики, проблем зі звуком чи малознайомим акцентом.

Подкасти

  • CodeNewbie – англомовний Apple-подкаст з інтерв’ю та розповідями програмістів, який буде корисним розробникам-початківцям.

Книги

  • Dive into Python by Mark Pilgrim – англомовний практичний посібник, де кожний розділ починається з реального прикладу коду, який потім детально розбирається. Знаходиться у відкритому доступі.
  • Python Crash Course: A Hands-On, Project-Based Introduction to Programming by Eric Matthes — чудова книга, яку особливо оцінять читачі, яким інші матеріали з Python видалися занадто заплутаними. Тут багато теорії, але вона подана під «джуніорським» соусом — а ще ти відразу зможеш випробувати нові знання на практиці. В книзі купа do-it-yourself задачок (з покроковим рішенням, до речі) та корисних онлайн-ресурсів.
  • Python Cookbook: Recipes for Mastering Python by David Beazley — ти почав знайомитися з фундаментом мови, зрозумів її функціонал, але все одно не можеш дати відповідь на питання, що знаходиться під її "капотом"? Ця книга зібрала основні концепції, які з бездумного написання коду дозволять тобі "перестрибнути" до глибокого розуміння можливостей Python.

З цією підбіркою корисних матеріалів ти, з цілковитою впевненістю у власних силах, будеш готовий стати на шлях крутого Python-фахівця! Щасти :)