article-spots
article-carousel-spots
programs
Матеріали
Bookshelf початківця в .NET-розробці
19 жовт 2021

.NET платформа від Microsoft, на якій пишуть програми для Windows, VR-додатки, комп’ютерні ігри і хмарні сервіси. C# одна з найпопулярніших мов для платформи .NET.  


Можливості .NET дуже широкі. Щоб не заплутатися в них, ми пропонуємо почати вивчення з основ, які має знати кожен .NET-розробник. В статті ми зібрали книги, які не тільки дають уявлення про .NET і C#, але й дозволяють побачити цей напрямок розробки об’ємно. 


Алгоритми 

Книга допоможе (нарешті!) зрозуміти, що таке O-велике і як вирішувати задачі з найбільшою ефективністю.

Код 

Маст-хев розробника-початківця. Щоб інші програмісти (і сам автор коду) могли легко зрозуміти, про що код. Книга допоможе почати ефективно працювати над велики проєктами. 

Computer Science 

Усі базові поняття в одній книзі. Допоможе швидше навчатися новому і розмовляти з колегами однією мовою.

Бази даних 

Щоб розуміти та ефективно застосовувати можливості баз даних, писати й оптимізувати запити. Майже кожен додаток взаємодіє з базою даних, тому їх знання — маст-хев для бекендера. Також книга допоможе успішно проходити співбесіди 😉

С# для початківців та для тих, хто продовжує навчання 

Біблія .NET-розробника. Містить як базові, так і більш поглиблені теми. Дозволить краще зрозуміти механізм організації збірок, розібратися зі збиранням сміття й багатопотоковістю.

С# для професіоналів 

Для тих, хто вже знає основи C# і бажає заглибитися більше, щоб макисмально ефективно використовувати можливості мови. А також звідси можна дізнатися, що «качина типізація» геть не про качок 😊

Комп’ютерні мережі 

Не для всіх .NET-розробників-початківців. Підійде тим, хто хоче розібратися з основами комп’ютерних мереж, відрізняти модель OSI від TCP/IP і розуміти, як влаштовано Інтернет.