article-spots
article-carousel-spots
programs
Новини
Латиноамериканські освітні ініціативи: рік зростання, нових партнерств і яскравих подій
3 груд 2023

Трохи більше ніж рік тому, освітні ініціативи EPAM, які раніше охоплювали тільки Мексику, розширилися і на багато інших країн Латинської Америки.  2023 рік наближається до завершення, і це слушна нагода, щоб загадати важливі віхи, досягнуті за цей період.

Навесні 2023 року EPAM розпочала перемовини про співпрацю з провідними технічними університетами й до кінця року уклала партнерські угоди з 12 вишами. Наразі нашими освітніми партнерами є найвідоміші мексиканські та колумбійські технічні університети: IBERO (Мехіко), Tec de Monterrey, Tec Milenio, CETI Colomos, Global University Aguascalientes, Tecnológico Superior de Jalisco, Universidad Politécnico de Yucatán, Universidad Autónoma de Guadalajara, ITSON, Universidad Autónoma de Yucatan, Universidad Tecnológica de Manzanillo, а також UniMinuto (Медельїн, Колумбія).



Готовність компанії активно сприяти розвитку місцевих талантів та обміну знаннями втілилася в різноманітних освітніх заходах, у яких узяли участь понад 600 студентів. Для залучення студентської спільноти EPAM провела 25 заходів, онлайн та офлайн, серед яких Дні відкритих дверей в офісах EPAM, різноманітні Tech Talks, лекції в університетах, панельні дискусії та хакатони.

Еліас Гутьєррес, голова освітніх програм в EPAM Мексика:

«Відносини, які вибудовуються з університетами, ґрунтуються на необхідності підвищити рівень знань студентів. Університети розуміють, як важливо формувати партнерства з компаніями, які дають змогу їхнім студентам вийти на новий рівень; вони прагнуть збільшити кількість студентів, які проходять стажування в EPAM, щоб скеровувати їх до набуття профільної спеціалізації ще до завершення навчання.»

Щоб задовольнити поточний ринковий попит, освітні програми EPAM в Латинській Америці значно розширилися і зараз налічують понад 15 програм для кандидатів різних рівнів кваліфікації — від початківців до просунутих студентів. Ці програми охоплюють найбільш популярні ІТ-напрями, такі як Java, Front-End розробка, автоматизація тестування, Cloud&DevOps, і навіть включають вступний курс «IT Fundamentals» для тих, хто тільки починає свій шлях у захопливому світі технологій.

Перша конференція Junior Online Conference у Латинській Америці

Як поділитися знаннями та натхненням з 500+ мотивованими новачками одночасно? Провести першу Junior Online Conference в Латинській Америці. Це новий формат для регіону, хоча він добре знайомий початківцям в ІТ у Центральній та Східній Європі.

Що потрібно знати, щоб потужно стартувати в .NET розробці? Як застосовувати можливості ШІ для ефективнішого навчання? Чому Java буде завжди? Як розпочати кар’єру Front-End розробника? На що звертають увагу рекрутери під час співбесід і як створити ідеальне резюме?

Це лише частина запитань, на які початківцям відповіли фахівці EPAM під час конференції, організованої для кандидатів із Мексики й Колумбії.

Подія була присвячена 3 ключовим технологічним напрямам: Java, JavaScript та .NET. І це не випадково: наразі EPAM проводить безперервні самоосвітні програми з цих дисциплін для кандидатів із базовим рівнем ІТ-обізнаності, але без практичного досвіду, щоб полегшити їхній вхід у світ технологій.

Ніна Сказобова, голова освітніх програм в EPAM Колумбія:

«Під час Конференції майбутні джуніори дізналися від експертів-практиків як вибрати технологічний стек, які тенденції зараз є актуальними в галузі та що потрібно знати для початку успішної ІТ-кар'єри. 500 реєстрацій та багато позитивних відгуків — це чудова мотивація для нас не зупинятися на досягнутому.»

Що далі?

В найближчому майбутньому плануємо ще більше цікавих форматів, нових програм та кар’єрних пропозицій. Тож слідкуйте за нашими оновленнями й анонсами нових напрямів та форматів для майбутніх джуніорів, щоб не пропустити нові перспективні можливості. 

59